Széphalmi Gyümölcstár Manufaktúra

A Széphalmi Gyümölcstár Manufaktúránál bio-gyümölcseinkből sokféle terméket állítunk elő úgy, hogy a feldolgozás közben kizárólag természetes anyagok és kiegészítők kerülnek felhasználásra.  Tartósítószereket sem veszünk igénybe, hanem hőkezeléses eljárással biztosítjuk az eltarthatóságot. Termékeink nagy része tanúsítottan bio-termék. Egyébként a nem tanúsított készleteink is bio-technológiával termesztett gyümölcsökből készülnek, csak a kis volumen és a gyorsan változó összetétel miatt nincsenek tanúsítva. Munkánk elismeréseként termékeinket az Aggteleki Nemzeti Park érdemesnek találta a „Nemzeti Parki Termék „ kitüntető védjegy használatára.

Észak- Kelet Magyarországon , a sátoraljaújhelyi „Sátoros hegyek” szoknyáján a köves, meszes, agyagos talajon termesztett gyümölcsök intenzívebb ízvilággal és karakteresebb jelleggel rendelkeznek, mint mondjuk az alföldön termő társaik. A helyi időjárás, a klíma és a talaj kiváló gyümölcstermést eredményez, így a minőség a belőlük készült termékeknél is kézzel – bocsánat – szájjal fogható. Egy kicsit nemzeti büszkeségünket is növeli, hogy az idelátogató külföldiek szerint is a világon itt a legízletesebbek a mérsékelt övre jellemző és nálunk is honos gyümölcsök. Ezt a különleges aromagazdaságot már elődeink is igyekeztek megőrizni, és lekvárként, vagy párlatként mentették át a hideg téli napokra. Hagyományaikat őrizve és továbbgondolva az üvegbe zárt nyár és ősz ízeivel igyekszünk gasztronómiai boldogságot teremteni.

Két fő termékcsaládunk  a „ Széphalmi Nyelvforgató Pálinka”  és a „Zemplén Kincse Lekvár” márkaneveket kapták. Folyamatosan fejlődő repertoárunkat időszakos, vagy nem állandó jelleggel rendelkezésre álló termékek is gazdagítják, mint pl. must, pezsgő, aszalt gyümölcsök, vagy éppen az igazi ínyencségnek számító gombapor.

Széphalmi Nyelvforgató Pálinkák

A valódi magyar kisüsti eljárással készült pálinkák bio-ültetvényeink és a környék más, kisebb gyümölcsöseinek terméseiből készülnek. Aki fogyasztja, megtapasztalja az itteni gyümölcsök illatát és utánozhatatlan ízét. Igazi varázslat, ahogy a múlandó gyümölcsök lelke halhatatlanná lesz a pálinkában.  Bio-gyümölcseinkből készített pálinkáinkat – körte, szilva és meggy – 40, 50, sőt 70 fokos erősségben is forgalmazzuk. Hordós érlelésű, barikolt változatuk 40 és 50 alkoholfokkal kapható.

És a többiek

Választékunkat úgy bővítjük, hogy kisebb mennyiségű gyümölcsökből is készítünk pálinkákat. Barack-, birs-, vadkörte- és szőlőtermésünk nagy része is párlatként kerül a kóstolóházba és a kóstolók házába. Néhány ínyencség is világot lát a főzdében, így hát naspolyából és fekete szederből is készítünk elixírt.

Az aktuális termékválaszték a www.apalinka.hu című honlapunkon is látható. Megrendeléseket  a www.szephalmi-biolekvar.hu honlapon lévő web-áruházunk segítségével lehet kezdeményezni.

Kóstolóházunk – mely afféle bio-termék szentély – Zemplén fővárosa, Sátoraljaújhely, és a nagy nyelvújítóról, Kazinczi Ferencről ismert Széphalom között félúton található. Ha úgy gondolja, túl messze vagyunk Öntől, termékeink itt, a honlapon is megtekinthetők és megrendelhetők. Szívesen segíthetünk a választásban, ezért érdemes megkresni bennünket írásban és/vagy telefonon.

Reméljük, Önnel is találkozunk majd Kóstolóházunkban (3988 Sátoraljaújhely-Széphalom Kazinczy Ferenc út 199.)!